Oszter Sándor fiatalon vakmerő volt, nem ismert lehetetlent, még akkor sem ijedt meg, amikor az édesanyja kitagadta, és nem volt hol aludnia: évekig hajléktalanként élt. 

Kevesen tudják, de Oszter Sándornak nem Failoni Donatella volt az első felesége. Fiatalon házasodott meg először, teljesen titokban. Szerelméért pedig bármire hajlandó volt. 

Két évig hajléktalanként élt Oszter SándorForrás: MTI/Zih Zsolt

„Gimnazista koromban volt egy nagy szerelmem, akivel a köztünk lévő távolság miatt csak ritkán tudtunk találkozni. Én ugyanis Győrben laktam, ő pedig Sopronban. Egy szerelmes férfi előtt, amilyen jómagam is voltam, azonban nincsenek akadályok. Mindent elkövettem, hogy újra és újra láthassam. Akkoriban vad időket éltünk. A vonatállomáson mindenhol katonák és rendőrök posztoltak, és mivel nekem nem volt engedélyem az utazásra, ezért hazamentem, kivágtam anyám ágya alól a hevedert, a vastag szíjakat a derekam köré tekertem, és a vonat alá kötöttem magam” – mesélte a Borsnak Osztert Sándor, aki 21 évesen feleségül vette a szerelmét. 

„Nagyon kevesen tudják, de nem Donatellával kötöttem az első házasságomat. Teljes titokban, a szüleim beleegyezése nélkül vettem nőül az első szerelmemet. Anyám mit sem sejtett az egészből, úgy értesült róla, hogy házas vagyok, hogy már nem kaptam kedvezményt a vonaton, és pechemre neki küldték ki az értesítőt. Mondanom sem kell, nem volt boldog... Szó szerint kitagadott, elküldött otthonról, azt mondta, soha többé nem léphetem át az Oszter-ház küszöbét, látni sem akar! Így történt, hogy két évre hajléktalan lettem” – tette hozzá a színész, aki nem ijedt meg: a hegyekben kunyhót épített magának gallyakból, bogyókat evett és forrásvízben fürdött. Az önfeláldozása azonban nem hozta meg a kívánt eredményt, kiderült ugyanis, hogy a feleségének szeretője van. „Egy évvel a válás után megkerestem anyámat, és békét kötöttünk. A családi vagyonról azonban önként lemondtam” – árulta el a színész.