Rövid idő alatt elfogták a rendőrök Makai Viktória futónő támadóját. A férfi már otthon volt, a kiérkező rendőröknek a felesége nyitott ajtót, a férfi pedig anyaszült meztelenül kuporgott a hűtő mögött. 

Futás közben támadta meg Makai Viktóriát egy férfi. Megpróbálta megerőszakolni, a férje lépett közbe, aki nem találta otthon a feleségét, és a keresésére indult. 

Oláh Dávid törzsőrmester a Zsaru Magazinnak mesélt az ügyről. A cikket a 24.hu szemlézte. "A futónő később elmesélte, hogy mindössze pár száz métere volt már csak hátra, amikor észre vette, hogy valaki követi. Feszélyezte a helyzet, ezért jobbnak látta, ha elengedi. A nyomában loholó férfi azonban nem ment el mellette, hanem a földre rántotta. Amikor az áldozat felállt, és próbált segítségért kiáltani, a támadó befogta a száját, majd leütötte a vergődő asszonyt. A nő ismét a földre zuhant, megpróbált kiszabadulni, de ekkor a férfi megint ököllel ütötte az arcát. H. István aktust akart, és a hajánál fogva húzta a nőt egy kietlenebb részre. Ráparancsolt a rettegő bántalmazottra, hogy feküdjön a hasára, eközben pedig megszabadult a ruháitól" - idézte Oláh Dávid szavait a portál. 

Makai Viktória küzdött támadójával (A kép illusztráció)Forrás: Thinkstock

Makai Viktória már látta néhányszor a férfit egy közeli boltban, a rendőrök is azonnal oda indultak. Az üzletvezető elmondta, hogy a férfi nemrég indult el a céges rendezvényről, alkoholt is fogyasztott.

A támadó, H. István felesége épp akkor telefonált az üzletbe, hogy a férje sérüléseiről érdeklődjön. A rendőrök azonnal a ház felé vették az irányt, ahol a felesége nyitott ajtót, a férfi pedig a hűtő mögött kuporgott meztelenül. 

H. István ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.