Gázpisztollyal lőtte arcon a szombathelyi trafikost K. Aladár, aki 30 évvel ezelőtt megölte a Lenti-Máhomfán élő, 11 éves kislányt. Anita megkínzott testét egy patakban találták meg. 

Ahogy korábban mi is megírtuk: K. Aladár még 1988-ban megölt egy 11 éves kislányt. A férfit halálra ítélték, ám amikor a halálbüntetést eltörölték, életfogytiglan tartó börtönbüntetést kapott. Húsz év után szabadulhatott, nemrégiben azonban szombathelyi trafikrablóként lett újra ismert. Ekkor gázpisztollyal arcon lőtte a trafikosnőt. 

A Blikk most felidézte, ki is volt a 11 éves Anita, aki a támadó kezei közt halt meg. "Máig pontosan emlékszem arra a napra, 1988. május 5-e, csütörtök volt. Anita és az osztálya Kőszegen volt kétnapos osztálykiránduláson. Nagyon izgatott lehetett, amikor hazaérkezett, mert miután lekéste a Máhomfára tartó buszt, gyalog indult haza" - emlékezett vissza Anita édesanyja, Rózsika. 

K. Aladárt hamar elkapták (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Édesapja elmondta: nem aggódtak, amiért Anita nem érkezett haza, ám amikor egyik osztálytársánál sem találták, félni kezdtek. A kislány már majdnem hazaért, amikor K. Aladár motorjával megállt mellette, ölelgetni, csókolgatni kezdte, majd bevonszolta a közeli Török-erdőbe, ahol fojtogatni kezdte. Az ájult kislány minden porcikáját megropogtatta. Az orvos szakértő húsz súlyos sérülést állapított meg, Anita öt bordája eltörött, a mája, a szíve és a lépe megrepedt - írja a lap. 

Ezután a szülei autójával a Kerka-patakhoz vitte a testet, ahol levetkőztette, karóráját és fülbevalóját levette. Egy szemtanú látta, ahogy dulakodik a lánnyal az erdőben, így hamar elfogták K. Aladárt. "Amit lehetett, visszaadtak nekünk a rendőrök, azt a mézeskalács szívet és a kőszegi emléktáblát is, amit Anita emlékbe hozott" - mondta a megtört édesanya.