Ezt kell tudnod a karácsonyi ajándékok visszavásárlásáról

Forrás: Shutterstock -
karácsony visszavásárlás ajándék termék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsony után sokan kapnak olyan ajándékot, amely vagy méretében nem megfelelő vagy pedig egyszerűen nincs rá szükség. Ilyenkor a legtöbben elrohannak a boltba, hogy visszakérjék az árát. De vajon köteles az eladó visszafizetni a pénzt? Eláruljuk!

A Privátbankár azt írja, az előírások szerint ha katalógus- vagy webáruházban, házaló kereskedőnél, esetleg árubemutató keretében vásárolunk, akkor 14 napig tudunk elállni a vásárlástól, és ilyenkor a vételár is visszajár.

Akkor azonban, ha hagyományos üzletben vásárolunk, a hibátlan áru cseréjét vagy vételárának visszatérítését jog szerint nem követelhetjük. Mint írják, a kereskedő csak a hibás tartós fogyasztási cikket köteles jogszabály szerint 3 napon belül cserélni. Három napon túl a termék javíttatására van mód a garanciális feltételeknek megfelelően.

Nem minden ajándékot vesznek vissza a kereskedők Forrás: Shutterstock

A vásárláskor kapott nyugtát mindig meg kell őrizni, erre ugyanis minden üzletben igényt tartanak a visszavételnél. Lehetőség szerint a felesleges terméket inkább ki se bontsuk, és semmiképp ne használjuk.

Többnyire az adott üzlet honlapján vagy a helyszínen tájékozódhatunk arról, milyen feltétekkel vihető vissza az áru. Ezt a tájékoztatást az adott cégnek mindenki által könnyen elérhető formában meg kell tennie.

Ha mindenképp szeretnénk kicseréltetni az adott terméket, lehetőleg minél hamarabb, már a két ünnep között tegyük meg.

2018 legnagyobb katasztrófáihttp://www.life.hu/news/20181211-2018-legnagyobb-katasztrofai.htmlEzt az évet sem úsztuk meg katasztrófák nélkül. Nem kímélték bolygónkat a hurrikánok és az erdőtüzek sem. Rengetegen vesztették életüket az ítéletidőnek köszönhetően, nyáron pedig a genovai hídomlás híre rázta meg a világot. Nézzük, melyek voltak 2018 legfontosabb és egyben legtragikusabb eseményei! News--Időjárás: viharos szél és eső is jöhet az év utolsó napjaibanhttp://www.life.hu/news/20181228-idojaras-viharos-szel-es-eso-is-johet-az-ev-utolso-napjaiban.htmlSzinte mindent láthatunk az év utolsó napjaiban, ami az időjárást illeti. Készülhetünk viharos szélre, esőre, záporra, napsütésre, de még hóra is. NewsOrigoEzek a tárgyak szorultak idén az amerikaiak testnyílásaiba (18+)http://www.life.hu/news/20181227-ezek-a-targyak-szorultak-iden-az-amerikaiak-testnyilasaiba.htmlIdőről időre megdöbbentő adatokkal szolgálnak a különböző országok sürgősségi osztályai a tekintetben, hogy a páciensek milyen tárgyakat dugdosnak egyes testnyílásaikba. Nem, nem csak a gyerekek. News--Kedvenc időutazóink 2018-ból: mindent láttak, ami hihetetlenhttp://www.life.hu/news/20181213-kedvenc-idoutazoink-2018bol-mindent-lattak-ami-hihetetlen.htmlIdőről időre feltűnnek olyan férfiak és nők, akik vallják: ők bizony képesek utazni az időben. Vagy önszántukból, vagy valamilyen megbízásra, de megtették. Történeteik általában furcsák, megdöbbentőek, de valljuk be: ha ezeket olvassuk, kicsit kiszakadunk a nap sodrásából, és jó rajtuk mosolyogni. Mi most összeszedtük 5 kedvencünket, akik 2018-ban rukkoltak elő azzal, hogy képesek nemcsak térben, hanem időben is mozogni. NewsOrigoParanormális jelenséget észleltek 1964-ben egy angliai kisvárosbanhttp://www.life.hu/news/20181226-paranormalis-jelenseget-eszleltek-1964ben-egy-angliai-kisvarosban.htmlParanormális jelenségek tartják lázban évek óta az angliai Warminster városát. NewsOrigoJéghideg vízben, fürdőnadrágban díszítettek karácsonyfát a Balatonbanhttp://www.life.hu/news/20181225-jeghideg-vizben-furdonadragban-diszitettek-karacsonyfat-a-balatonban.htmlFürdőnadrágban mentek be a Balatonba az emberek Szigligetnél, hogy feldíszítsék a karácsonyfát, az sem érdekelte őket, hogy mennyire hideg a víz. A Borsod megyei Szomolyán pedig karácsonyfa-díszítő versenyt rendeztek, a nyertes házaspár nyár óta készült a feladatra. Volt, aki természetes anyagokkal díszített, más pedig csak újrahasznosított díszeket használt. Bár nem volt hideg, jól fogyott a tea és a forralt bor is. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.