Ritkán beszél a magánéletéről Fenyő Miklós. Most azonban elmondta, hogyan élte meg felesége elvesztését. Tíz-tizenkét évvel ezelőtt pedig pszichiáter segítségét is kérte, hogy beszélni tudjon gondjairól. 

Négy évig élt Amerikában családjával Fenyő Miklós. Ez az élmény az egész életét meghatározta. Húszévesen alapította meg a Hungária együttest, aminek először a szülei nem örültek. A legendás zenész ritkán mesél a magánéletéről, most azonban a Mokkának beszélt felesége elvesztéséről és arról is, hogy milyen apának tartja magát. 

Azt is elmondta, hogy tíz-tizenkét évvel ezelőtt úgy érezte, pszichiáter segítségét kell kérnie, hogy beszélni tudjon a gondjairól. „Ott tanultam meg igazán, hogy tényleg mindent el kell mondani és hogy milyen nehéz mindent elmondani. És azt is megtanultam, hogy ha az ember nem mond el mindent, akkor a pillanatnyi problémáján nem tudnak segíteni” – vallotta Fenyő Miklós. 

Mint mondta: felesége különleges szerepet játszott az életében, ő volt a legnagyobb támasza, mégsem osztott meg vele mindent. „Száz százalékig nem bíztam meg benne, kilencvenöt százalékban igen. De kétségtelen, hogy egy jó házasságban is vannak kérdőjelek. Emberek vagyunk, nem érdemes félrebeszélni” – fogalmazott a zenész. Hozzátette: sokkal több dolgot és más természetűbb dolgokat beszélt meg a feleségével, mint akárki mással, de mindent így sem sikerült. 

Felesége, Ágnes 2013-ban hunyt el hosszú betegség után, ekkor ünnepelték volna megismerkedésük ötvenedik évfordulóját. „A halála előtt egy nappal voltam bent nála, másnap már az értesítést kaptam – emlékezett vissza Fenyő, aki el tudott búcsúzni feleségétől. – Az elengedés nem megy, nagyon gyenge vagyok ebben a műfajban”  – mesélte Fenyő. Ágnessel két közös gyermekük született, ma pedig már nagypapa is. 

„Nem vagyok rossz apa, de olyan nagyon jó sem, mint amilyennek lefestik az ideális apát. Én egy szerető, sokat tenni, adni akaró apa vagyok, akinek ez nem mindig sikerült. Volt néhány eset, amikor egyáltalán nem sikerült” – mosolygott Fenyő.