Időjárás: brutális kánikula lesz augusztus utolsó előtti hétvégéjén

Forrás: Shutterstock -
nyár vége kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár lassan vége a nyárnak, az időjáráson ezt még nem fogjuk észrevenni: augusztus utolsó előtti hétvégéjén kánikula várható.

Egész hétvégén tikkasztó melegre számíthatunk, a hőmérséklet szinte végig 30 fok felett lesz, a maximum pedig elérheti a 34 fokot is. Néha hoz enyhülést egy kis zápor és zivatar, de elenyésző mértékben.

Forrás: Shutterstock

Éjszaka is kellemes időre számíthatunk: 14–23 fokot mutat majd a hőmérő higanyszála.

Pénteken több órára kisüt a nap. A Dunántúl északi felén, valamint az északi határvidéken néhol viszont előfordulhat zápor, zivatar is. A leghidegebb órákban 13–19 fok lesz. Napközben 28–33 fokig melegszik a levegő.
Szombaton is napsütéses lesz az idő. A Dunántúl nyugati, délnyugati felén lehetnek helyenként záporok, zivatarok. A minimumhőmérséklet 13–20, a maximumhőmérséklet 28–33 fok között alakul.
Vasárnap is nagyrészt napos időre lehet számítani. Helyenként – nyugaton és északon nagyobb eséllyel – előfordulhat zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 14–21, a legmagasabb hőmérséklet 29–34 fok között várható – olvasható az előrejelzésben – írta meg az MTI.

Programajánló: a legjobb nyár végi programok

Nincs még programod a nyár utolsó napjaira? Összegyűjtöttünk néhányat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.