Shane Tusupot sehol sem látják szívesen, alig kap medencét, ahogy gyakorolhat az úszóival.

Magyarországon képzeli el jövőjét és karrierjét is Hosszú Katinka volt férje és edzője, Shane Tusup. Állítólag azért akar hazánkban letepedni, mert így jár neki a a nyolcszázezer és egymillió forint közötti edzői bérezés, amit az olimpiai bajnokok edzői kapnak.

Nincs azonban könnyű helyzetben az amerikai edző, ugyanis sehol sem kap medencét.

Shane Tusup például Hosszú Katinka világcsúcsának emlékét is magán hordjaForrás: Instagram/tusup11

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke kijelentette, hogy nem járul hozzá, hogy Tusup a Duna Arénában vagy a Komjádiban eddze tanítványait, ahol a magyar válogatottak tréningeznek. Nem akarja, hogy Shane akadályozza vagy veszélyeztesse a magyar úszk felkészülését.

"Tokió előtt vagyunk kilenc hónappal. Még a legkritikusabb úszók és edzők is elégedettek a körülményekkel. Sikert sikerre halmoztunk a világbajnokságon, ezt szeretnénk megismételni az olimpián. Nem akarom, hogy Shane a jelenlétével, beszólásaival, megnyilvánulásaival veszélyeztesse a magyar válogatottak felkészülését. Ne értsen félre, ez nem Tusup ellen szól, nyilvánvalóan egy kiváló edzô, csodálatos eredményeket ért el. De nekem a honi sportolók érdekét kell néznem" - fogalmazott keményen a Bors megkeresésére az elnök.