Leszakadt egy híd Franciaországban: egy 15 éves lány életét vesztette

Forrás: AFP/Eric Cabanis -
halál Franciaország baleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ember meghalt és legalább további egy ember eltűnt, amikor egy közúti függőhíd leszakadt a délnyugat-franciaországi Toulouse-tól mintegy harminc kilométerre található Mirepoix-sur-Tarn településen.

A 155 méter hosszú és 6,5 méter széles fémszerkezetű hídon haladó gépjárművek a Tarn folyóba estek.

Dominique Alzéari, toulouse-i ügyész tájékoztatása szerint az eltűnt személy annak a teherjárműnek a sofőrje, amelynek a hídra érkezésekor leszakadt a maximum 19 tonnás járművek áthaladására engedélyezett építmény. A baleset pillanatában egy szemből érkező Renault Clio típusú autót vezető nő ki tudott úszni a partra és ki tudták menteni, a

15 éves lányát azonban holtan találták meg a folyóban

- közölte az ügyész.

Leszakadt egy híd Franciaországban, Mirepoix-sur-Tarnban, egy 15 éves lány életét vesztette Forrás: AFP/Eric Cabanis

A nyomozók jelenleg is a teherautó eltűnt sofőrjét keresik, valamint azt vizsgálják, hány autó volt a hídon a baleset pillanatában. A folyó ezen a helyen több mint húsz méter mély és 100 méter széles, jelenleg búvárok kutatják a híd alatti területet, valamint nyolcvan tűzoltó is segíti a mentési munkálatokat. -írja a szeretlekmagyarorszag.

A híd legutóbbi ellenőrzését egyébként 2018 decemberében végezték, és a helyi hatóságok szerint helyi hatóságok szerint a híd nem szerepelt a biztonsági okokból érzékeny építmények listáján, és semmilyen különösebb ellenőrzést nem igényelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.