Egy ember meghalt és legalább további egy ember eltűnt, amikor egy közúti függőhíd leszakadt a délnyugat-franciaországi Toulouse-tól mintegy harminc kilométerre található Mirepoix-sur-Tarn településen.

A 155 méter hosszú és 6,5 méter széles fémszerkezetű hídon haladó gépjárművek a Tarn folyóba estek.

Dominique Alzéari, toulouse-i ügyész tájékoztatása szerint az eltűnt személy annak a teherjárműnek a sofőrje, amelynek a hídra érkezésekor leszakadt a maximum 19 tonnás járművek áthaladására engedélyezett építmény. A baleset pillanatában egy szemből érkező Renault Clio típusú autót vezető nő ki tudott úszni a partra és ki tudták menteni, a

15 éves lányát azonban holtan találták meg a folyóban

- közölte az ügyész.

Leszakadt egy híd Franciaországban, Mirepoix-sur-Tarnban, egy 15 éves lány életét vesztetteForrás: AFP/Eric Cabanis

A nyomozók jelenleg is a teherautó eltűnt sofőrjét keresik, valamint azt vizsgálják, hány autó volt a hídon a baleset pillanatában. A folyó ezen a helyen több mint húsz méter mély és 100 méter széles, jelenleg búvárok kutatják a híd alatti területet, valamint nyolcvan tűzoltó is segíti a mentési munkálatokat. -írja a szeretlekmagyarorszag.

A híd legutóbbi ellenőrzését egyébként 2018 decemberében végezték, és a helyi hatóságok szerint helyi hatóságok szerint a híd nem szerepelt a biztonsági okokból érzékeny építmények listáján, és semmilyen különösebb ellenőrzést nem igényelt.