Annyira hitelesen fuldoklott a színpadon Pikali Gerda, hogy kollégái is megijedtek

színésznő József Attila Színház Eldorádó Pikali Gerda fuldoklás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton debütált az Eldorádó című darab a József Attila Színházban, amelyben Pikali Gerda egy idősebb nőt alakít.

A népszerű színésznő először játszik idősebb nőt, a Bereményi Géza 1989-es filmje alapján készült színmű egyik vérfagyasztó jelenetében pedig a nézők szeme láttára fojtogatja Horváth Ádám a termetes orosz katona szerepében. Méghozzá úgy, hogy hosszú másodpercekig emeli levegőbe a törékeny színésznőt, miközben a nyakát szorítja.

"Ádám táncos, számára nem okoz gondot, hogy a magasba emelje a partnerét, és csak úgy látszik, mintha a nyakamnál fogna. Persze a keze ott van, de a valóságban szorítom a csuklóját, tartom magam, és közben takarom a bal kézfejemmel. A csütörtöki próbán egy malőr miatt jóval hosszabb volt a jelenet, mint szokott lenni.

Annyira hitelesen fulladtam, hogy Ádám is megijedt."

-mondta a színésznő a Blikknek.

"A Lila ákácban dívát játszom, az Eldorádóban pedig idős asszonyt. Ilyen váltásokról álmodoztam, amikor ezt a pályát választottam. Rózsi néni nehéz feladat volt, mert távol áll mindentől, amit eddig alakítottam. S hogy kiről mintáztam? Főleg a dédimamámat gyúrtam bele, akit gyerekként sokat figyeltem. Egy kicsit görnyedt volt a tartása – ezt tőle „loptam". Édesanyám hangsúlyait is felhasználtam, tudniillik az apukámat is Sándornak hívják, akárcsak a darabbeli férjemet, és otthon milliószor hallom a mai napig, ahogy anyu azt kiáltja: „Sanyiii!"

-magyarázta Gerda, aki időről időre smink nélkül alakul át Rózsi nénivé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.