Szombaton debütált az Eldorádó című darab a József Attila Színházban, amelyben Pikali Gerda egy idősebb nőt alakít.

A népszerű színésznő először játszik idősebb nőt, a Bereményi Géza 1989-es filmje alapján készült színmű egyik vérfagyasztó jelenetében pedig a nézők szeme láttára fojtogatja Horváth Ádám a termetes orosz katona szerepében. Méghozzá úgy, hogy hosszú másodpercekig emeli levegőbe a törékeny színésznőt, miközben a nyakát szorítja.

"Ádám táncos, számára nem okoz gondot, hogy a magasba emelje a partnerét, és csak úgy látszik, mintha a nyakamnál fogna. Persze a keze ott van, de a valóságban szorítom a csuklóját, tartom magam, és közben takarom a bal kézfejemmel. A csütörtöki próbán egy malőr miatt jóval hosszabb volt a jelenet, mint szokott lenni.Annyira hitelesen fulladtam, hogy Ádám is megijedt."

-mondta a színésznő a Blikknek.

 "A Lila ákácban dívát játszom, az Eldorádóban pedig idős asszonyt. Ilyen váltásokról álmodoztam, amikor ezt a pályát választottam. Rózsi néni nehéz feladat volt, mert távol áll mindentől, amit eddig alakítottam. S hogy kiről mintáztam? Főleg a dédimamámat gyúrtam bele, akit gyerekként sokat figyeltem. Egy kicsit görnyedt volt a tartása – ezt tőle „loptam". Édesanyám hangsúlyait is felhasználtam, tudniillik az apukámat is Sándornak hívják, akárcsak a darabbeli férjemet, és otthon milliószor hallom a mai napig, ahogy anyu azt kiáltja: „Sanyiii!"

-magyarázta Gerda, aki időről időre smink nélkül alakul át Rózsi nénivé.