Először az élettársával, majd a kutyájával végzett a zalaegerszegi férfi

gyilkosság kutya megölte Zalaegerszeg elítélt élettársak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberölés miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki januárban előbb az élettársát, majd a kutyájukat is megfojtotta, ezután pedig értesítette a rendőrséget

Pirger Csaba közlése szerint az 54 éves férfi több mint 20 éve élt élettársi kapcsolatban egy nővel, akivel 2017 nyaráig az asszony tulajdonában lévő zalaegerszegi lakásban éltek. Pénzügyi nehézségek miatt a lakást értékesítették, ezután pedig egy bérelt lakásban laktak, de anyagi helyzetük továbbra sem rendeződött, rendszeresen nagyobb összegű tartozást halmoztak fel. A pár a múlt év végén 270 ezer forinttal tartozott a lakás tulajdonosainak, akik felszólították őket, hogy tartozásukat január 5-ig rendezzék, különben az ingatlant el kell hagyniuk. A férfi és a nő január 4-én reggel megbeszélte, hogy

a tartozást nem tudják kifizetni, elköltözni nem tudnak, ezért közösen öngyilkosságot követnek el és elpusztítják a kutyájukat is.

A férfi nem sokkal később egy dróthurokkal hátulról megfojtotta az asszonyt, hasonló módon a kutyájukkal is végzett, majd a nő holttestét a kutyával együtt az ágyba fektette. A férfi ezek után önmagával már nem volt képes végezni, ezért elment a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra és bejelentette, hogy mit tett. A Zala Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene - írta az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.