Télen visszatérhet a koronavírus-járvány a WHO szerint

Forrás: Shutterstock -
járvány WHO koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, Európának újabb koronavírus hullámra kell készülnie, melyre vélhetőleg télen kerül sor, és legalább olyan erősségű lesz, mint az első.

A WHO regionális igazgatója a brit The Telegraph-nak beszélt arról, várható a járványnak egy második hulláma, amely ugyanolyan erős lesz, mint az első. Szakértők szerint télen érkezik majd, éppen az influenza szezonnal egy időben. Éppen ezért erre alaposan fel kell készülni. Hans Kluge úgy fogalmazott, ez most nem az ünneplés, hanem a felkészülés ideje.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Donald Trump közben részlegesen visszaállíthatja a WHO finanszírozását a Guardian cikke szerint. Az Egyesül Államok elnöke azért állította le az Egészségügyi Világszervezet támogatását április közepén, mert szerinte az nem reagált időben a koronavírus járványra, és emiatt lett ilyen súlyos a helyzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.