Ingyenes oltás-figyelmeztető rendszer indult a szülők segítésére

szülő oltás ingyenes gyerek figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrégiben szülővé vált kommunikációs szakemberek ötlete alapján a napokban elindult egy ingyenes okos SMS rendszer, ami figyelmezteti a kisgyermekes szülőket az oltásokra.

Hatalmas gondot vesz le az amúgyis leterhelt szülők válláról az új és ingyenes oltás-figyelmeztető rendszer.

Csak regisztrállni kell egy weboldalon, beírni a kisbaba korát és okos SMS-t kapunk a soron következő védőoltásáról tíz nappal a határidő előtt,

mindezt a gyermek 6 éves koráig. Jó hír továbbá, hogy több gyermek oltásait is fejben tudja tartani helyettünk a szolgáltatás. Még csak most indult a rendszer, de egyre népszerűbb, már olyan sztáranyukák is használják, mint például Kardos Eszter, Kiss Ramóna, Radics Gigi, vagy éppen Czippán Anett.

Oltásfigyelmeztető-rendszer indult a szülők segítésére Forrás: Shutterstock

Dr. Póta György a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szintén támogatja a kezdeményezést, aki szerint járványhelyzetben különösen oda kell figyelni, hogy a gyermekek a lehető legtöbb betegséggel szemben védettek legyenek.

A hasznos oldalt azért hozták létre készítői, mert tudják, hogy minden szülőnek a kisbabája egészsége a legfontosabb, de könnyű elveszni a kötelező és választható oltások erdejében. A koronavírus óta pedig még jobban tudjuk, hogy az oltások ereje felbecsülhetetlen, ezért jött létre társadalmi céllal ez az ingyenes szolgáltatás, ami segíti a kisgyermekes szülőket abban, hogy egy védőoltásról se feledkezzenek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.