Éjszaka, otthonában rabolta ki a testvérpár a védtelen idős bácsit

Forrás: Shutterstock -
bácsi kirabolták erőszak idős rabló éjszaka megverték Fonyód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fonyódi Járási Ügyészség minősített rablás és testi sértés miatt emelt vádat az ellen a testvérpár ellen, akik éjszaka, otthonában támadták rá egy idős férfira azért, hogy erőszakkal elvegyék az értékeit.

A fiatalabb testvérnek 2019 őszén anyagi problémái adódtak, ezért többszörösen büntetett előéletű bátyjához fordult segítségért. Ekkor a testvérek kitalálták, hogy az egyik idős ismerősüktől fognak erőszakkal pénzt szerezni. A két vádlott 2019 szeptemberében az éjszakai órákban bement a 71 éves idős férfi lakóházába, aki ekkor az ágyban feküdt, azonban a betörés hangjára felébredt. Az idősebbik vádlott ekkor több alkalommal fejen ütötte a sértettet, miközben a pénze átadását követelte tőle. Ezután közösen kimentek a konyhába, ahol az idősebb testvér erőszakkal sakkban tartotta a bácsit, akit ismételten többször megütött, míg a fiatalabb testvér a házban értékek után kutatott és

megtalálta az idős férfi nemrég kézbesített, 80.000 forint összegű nyugdíját, amit magukhoz vettek és távoztak a helyszínről. A sértettnek a bántalmazás során kiütötték az egyik fogát, ezáltal maradandó fogyatékossággal járó sérülést is okozotak.

Éjszaka, otthonában rabolta ki a testvérpár a védtelen idős bácsit Forrás: Shutterstock

A vádlottakat már az eset másnapján őrizetbe vették a rendőrök, majd az ügyészség indítványára mindketten letartóztatásba kerültek. Az idősebb testvér azóta megkezdte egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetésének végrehajtását, míg a fiatalabb vádlott letartóztatásban várja a bírósági eljárást. Az ügyészség testvérpárral szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt - írja az ugyeszseg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.