Életveszélyes dizájner drog jelent meg az utcákon

Forrás: AFP/Thomas Samson -
drog dizájner drog kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életveszélyes hatóanyagú dizájnerdrog jelent meg a magyar kábítószerpiacon, amely a jelenlegi információk szerint már tizenegy ember haláláért felelős.

Egy miskolci haláleset nyomán azonosították az új pszichoaktív anyagot. A szakértők ezt követően megvizsgálták májusig visszamenőleg a gyanús eseteket és megállapították, hogy tizenegy haláleset köthető a bika nevű anyaghoz. Az elhunytak többsége drogfogyasztó múlttal rendelkezett, a halált megelőzően fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra és légzési nehézségre panaszkodtak, valamint görcsös rohamuk volt, és több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb elhunyt 23, a legidősebb pedig 36 éves volt. A halálesetek zöme pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt, de volt Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében, valamint a fővárosban is. Az áldozatok "varázsdohányban" vagy "herbálban" szívták el a dizájnerdrogot. A szakértők szerint az új vegyület a vegyület a szintetikus kannabinoidok családjába tartozik - írja az MTI.

A man lights a joint during a demonstration for the decriminalization of cannabis in France, in Paris on May 12, 2018. - Some 1,300 people, according to the police, marched today in Paris for the decriminalization of cannabis in France, which "remains blocked" while, for the organizers, "the other countries have never advanced so far" on this issue. (Photo by Thomas SAMSON / AFP) Forrás: AFP/Thomas Samson

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.