Budapest lehet a legnagyobb veszélyben az új drog miatt

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Bika drog pszichoaktív szer kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fővárosban valószínűleg még virágzik a piac, míg az ország több pontján már sikeresen felszámolták a terjesztői hálózatot.

A rendőrség a héten jelentette be, hogy egy új kábítószert terítettek szét az országban. A köznyelven Bikának nevezett drog már halálos áldozatokat is szerzett, ezért a rendőrség folyamatosan azon van, hogy megtisztítsa az országot a drogtól, ami annyiba kerül, mint egy fröccs.

Miskolc környékén már sikerült visszaszorítani a drogkereskedelmet: az 5 hónapon át tartó akciósorozat keretein belül több egymással összefüggő felderítő akciót hajtottak végre.

Végül 18 rendőri műveletben összesen 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bíróság végül 12 gyanúsított letartóztatását rendelte el

- írja a Ripost.

A hatóságok korábban Tolna megyében is szerveztek akciót: ennek során 100 rendőr 11 helyszínen csapott le egy hálózatra.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.