Új, népszerű dizájnerdrog terjed hazánkban, a „bika" nevű szerhez igen olcsón lehet hozzájutni. Csakhogy már 11 ember halálát okozta Magyarországon. Zacher Gábor elárulta, miért ennyire veszélyes.

Igen népszerű lett a „bika" nevű dizájnerdorg, mivel nem kerül túl sokba. Csakhogy sorra szedi áldozatát a kábítószer, hazánkban már 11 embert ölt meg.

Dr. Zacher Gábor az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy a legtöbb haláleset Borsodban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében illetve Budapesten történt, vélhetőleg ebben szerepet játszik az alacsony ár is.

Zacher Gábor szerint rendkívül veszélyes a "bika" nevű új szer.Fotó: Polyak Attila/Origo

A drog meglehetősen intenzíven hat, így szívleállást és görcsös rohamokat eredményezhet. A legveszélyesebb benne, hogy valójában teljesen kiszámíthatatlan a hatása, valakinek semmi baja nem lesz tőle, míg más belehal. Ráadásul nem tudni, hogy egészen pontosan mit tartalmaz.

„Pontosan ezért napjaink dizájnerdrog-használata olyan, mint az orosz rulett" – mondta Zacher Gábor, akit nem rég riasztottak egy esethez, egy 30 éves férfi fogyasztott a szerből, ám sajnos már nem tudták megmenteni az életét.