Zacher Gábor elárulta, mitől veszélyes igazán az új dizájnerdrog, a „bika”

Fotó: Polyak Attila/Origo -
drog Zacher Gábor kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új, népszerű dizájnerdrog terjed hazánkban, a „bika" nevű szerhez igen olcsón lehet hozzájutni. Csakhogy már 11 ember halálát okozta Magyarországon. Zacher Gábor elárulta, miért ennyire veszélyes.

Igen népszerű lett a „bika" nevű dizájnerdorg, mivel nem kerül túl sokba. Csakhogy sorra szedi áldozatát a kábítószer, hazánkban már 11 embert ölt meg.

Dr. Zacher Gábor az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy a legtöbb haláleset Borsodban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében illetve Budapesten történt, vélhetőleg ebben szerepet játszik az alacsony ár is.

Zacher Gábor szerint rendkívül veszélyes a "bika" nevű új szer. Fotó: Polyak Attila/Origo

A drog meglehetősen intenzíven hat, így szívleállást és görcsös rohamokat eredményezhet. A legveszélyesebb benne, hogy valójában teljesen kiszámíthatatlan a hatása, valakinek semmi baja nem lesz tőle, míg más belehal. Ráadásul nem tudni, hogy egészen pontosan mit tartalmaz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.