Halálra taposták egymást az emberek egy diszkóban: 13 ember halt meg

halál Peru diszkó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhárom ember vesztette életét és többen megsérültek a perui főváros, Lima egyik diszkójából menekülve, halálra taposták egymást. A tragédia akkor történt, amikor a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozó intézkedések betartását ellenőrizte a rendőrség a diszkóban - közölték vasárnap helyi illetékesek.

A rendőrök 23 ember őrizetbe vettek. A rendőrség közölte, hogy sem könnygázt, sem lőfegyvert nem vetettek be a diszkó kiürítésekor.

A belügyminisztérium a szórakozóhely tulajdonosát tette felelőssé az emberek haláláért. "A maximális büntetést kérem ennek a helynek a tulajdonosára, aki nagyon felelőtlen volt, profitért elkövetett szándékos emberölésről van szó" - hangoztatta a helyszínen járva Rosario Sasieta perui nőügyi miniszter.

Peruban március óta tilos az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartása annak ellenére, hogy június 30-án a perui kormány enyhített a kijárási korlátozásokon, hogy a gazdaságot fellendítse.
A dél-amerikai országban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szombaton elérte az 585 ezret, a Covid-19-betegségben 27 500-an haltak meg - írja az MTI.

Halálra taposták egymást az emberek egy perui diszkóban Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.