Szilágyi István családjában újabb viszály alakult ki egy családi Biblia miatt. A színész özvegyének segítői nekiestek az unokának, aki a családi ereklyét őrizte. 

Szilágyi István családjának Bibliája apáról fiúra száll, ám pár éve Péter, a színész fia elajándékozta egy láncfűrészért cserébe. Kalandos úton jutott vissza a könyv hozzájuk, amely ma már az unoka, Nándi tulajdonában van. Egy családi baráttól kapta meg, hiszen ő az egyetlen, akit jelenleg megillet. A Bibliát azonban Szilágyi István özvegye nemrég keresni kezdte, hogy a közelgő kiállításán bemutassák, esetleg elárverezzék.

Kiderült, hogy a könyv az unokánál van, az özvegy segítője pedig minősíthetetlen stílusban lépett fel azzal a családi baráttal szemben, aki odaadta a fiúnak a könyvet. Nándi értetlenül áll a történtek előtt, de a könyvről nem hajlandó lemondani, ez ugyanis minden, ami a nagypapájából maradt neki, és sok emléke fűződik hozzá.

Szilágyi István unokáját illeti meg a könyvFotó: Koncz Márton - Origo

"Emlékszem, papa nagyon sokat olvasott belőle, mesélte nekem a történeteket. Nemcsak a Bibliából, hanem arról is, hogy a családunk melyik tagja mikor és hogyan kapta meg. Mindig azt mondta nekem, hogy apa után én öröklöm majd, és ha eljön az idő, akkor tovább kell adnom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon kerül hozzám a Biblia, de én vagyok az egyetlen Szilágyi, akinél lehet a Biblia. Semmi pénzért nem válnék meg a könyvtől. Ez maradt nekem papa után, és az egész család tudta, hogy ő ezt nekem szánta. Az anyaginál sokkal fontosabb a Biblia eszmei értéke, ezért is örülök, hogy már nálam van. Már elkezdtem tanulmányozni, nézegetni, sajnos, igen rossz állapotban van. El is kell vinnem könyvkötő szakemberhez, hogy ne romoljon tovább az állapota" - mondta a Blikknek Nándi.