Változás várható a koronavírus-tesztek árával kapcsolatban

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Magyarország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely Kormányinfót tart ma délelőtt, elsődlegesen a kormány járványügyi intézkedéseiről. A koronavírus-tesztek valószínűleg hatósági áras termékké válnak. További részletek a cikkben. 

Ahogy írtuk, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, ahol több intézkedésről is beszámolt. Ilyen például, hogy általános korlátozásra nem kell számítani az oktatásban, a járvány megjelenésekor pedig nem zárják be azonnal az érintett intézményeket, hanem próbálják izolálni a fertőzötteket. Az iskola bezárására csak akkor kerülhet sor, ha egy osztály elszigetelése sem segít, de ez akkor is csak úgy történhet meg, hogy közben gondoskodnak a nem fertőzött gyermekek megőrzéséről, hogy a szülők közben folytathassák megszokott életüket.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kormány az idősek védelme érdekében lezárta az idősotthonokat és a kórházakat, a látogatási tilalomnak pedig akár rendőri erővel is érvényt kell szerezni.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy szükség esetén szélesíteni kell majd a maszkhasználatot, az iskolákba való belépésnél ellenőrizni kell a testhőmérsékletet, az influenza elleni oltást pedig mindenki ingyenesen kaphatja.

Jelezte, rövid időn belül szeretné elérni, hogy hatósági árassá váljanak a koronavírus-tesztek.

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter pedig kijelentette, hogy a kormány egyetért a maszk-használat minél szigorúbb büntetésével. Illetve azt is hozzátette, hogy a vírusügyben bármi elképzelhető a jövőben, de a fő cél, hogy a gazdaság és a munkahelyek ne kerüljenek veszélybe .

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.