A 47 éves DJ sosem beszélt még arról a halálos balesetről, ami örökre megváltoztatta az életét. 22 év után törte meg a csendet, a Tények Plusznak adott interjút.

Császár Előd 1998. december 17-én frontálisan összeütközött egy rendőrautóval. A balesetben meghalt egy 25 éves rendőrtiszt. Előd pénzbírságot és felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A Tények Plusznak elmondta, nem fogyasztott tudatmódosító szereket, mielőtt autóba ült. Éppen énekórára ment, az autója megcsúszott, emiatt történt az ütközés.
"Nem igaz az, hogy drogoztam, nem igaz az, hogy ittam, nem igaz az, hogy mások is voltak mellettem. (...) A bírósági ítéletben benne is van, hogy a balesetben nem játszott szerepet sem drog, sem pedig alkohol" - mondta.

Tudja, hogy azt gondolják róla, hogy megúszta ezt az egészet, de a tragédia lelki része sosem szűnik meg:
"A lelki része ennek soha nem szűnik meg, öregkoromban, a halálos ágyamon is pontosan fogok emlékezni a csattanás hangjára, és akkor is pontosan fogom tudni, hogy mekkora fájdalmat okoztam azzal, hogy béna voltam. Ez az ítélet nekem örök életemre tart, és nem fogok tudni megszabadulni tőle soha."