Terrortámadás történt Bécsben, a a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén. Az egyik áldozat a helyszínen meghalt, a másik a kórházban. Több súlyos sérültje van a lövöldözésnek, és legalább egy feltételezett elkövető szökésben van.

A hétfő esti bécsi terrotámadásban egy áldozat a helyszínen meghalt, a másik áldozat, egy nő, a kórházban hunyt el. Egy támadó is meghalt, de legalább egy feltételezett elkövető szöksében van.

Bécs, 2020. november 2. Rendőrök biztosítják a helyszínt, miután lövöldözés volt a bécsi Stadttempel nevű zsinagóga közelében 2020. november 2-án.Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Az incidens este nyolc órakor vette kezdetét a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén, a támadás idején nem voltak emberek az imaházban. Egyelőre nem világos, pontosan a bécsi zsinagóga, vagy annak melléképületei lettek volna a támadás célpontjai, mivel azok akkor már zárva voltak.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter arra kérte a lakosokat, hogy mindenki maradjon otthon, de mindenképpen kerüljék a belvárost. Kedden az iskola sem lesz kötelező, több városrészt lezártak - írja a Ripost. „Ez volt hosszú évek óta a legnehezebb nap Ausztria számára" – fogalmazott.