Csoda történt: kigyógyult egy 98 éves magyar néni a koronavírusból

Forrás: Shutterstock -
idős koronavírus gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az összes dolgozó, valamint tíz idős beteg fertőződött meg koronavírussal a nemesbikki Béthel Református Szeretetotthonban, ám mindenki teljesen felépült, köztük egy 98 éves hölgy is.

Az idősek otthonában október 27-én rendelte el a Nemzeti Népegészségügyi Központ járási tisztifőorvosa a dolgozók tesztelését covid-fertőzés gyanúja miatt. Mind a kilenc munkatársnak pozitív lett a koronavírus tesztje, 11 idős lakó közül pedig 10 demens beteg bizonyult fertőzöttnek. A jóval 80 éves kor felett betegek közül mindenki felépült, még a legidősebb betegük is, a 98 éves Marika néni is.

Forrás: Shutterstock

„Ez a helyzet alaposan feladta nekünk a leckét. A részleget, ahol az idősek laktak, elkülönítettük, az érintett munkatársak otthoni karanténba vonultak. A többi gondozó, kiegészülve a takarítókkal, 12 órás munkarendben dolgozott. Egy munkatársunk teljes védőfelszerelésben csak az elkülönített lakókkal töltötte a műszakját" - mondta a Ripostnak Victor Dániel, az intézet vezetője.

Ám mi okozhatta a csodálatos gyógyulásukat? Bőven a veszélyeztetett korosztályhoz tartoznak, mégis csupán enyhe tüneteket produkáltak.

„A pszichoneuroimmunológia, mint tudomány, hosszú ideje foglalkozik ezzel a kérdéssel. Biztos vagyok benne, hogy ezek az idős emberek azzal, hogy nem estek pánikba, hiszen jóformán annak sem voltak tudatában, hogy betegek, könnyebben meggyógyultak„ – válaszolta Szlobodnyik Csaba, szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.