Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak: Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fertőzés lassulna

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
vakcina járványhelyzet miniszterelnök Kossuth Rádió Orbán Viktor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy 4400 új beteget regisztráltak, és 93 haláleset történt az elmúlt 24 órában, több mint 7500-an vannak kórházban, és 604-en vannak lélegeztetőgépen. A miniszterelnök továbbá a tesztelésről és az ország vakcinához való bizalmáról is nyilatkozott.

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy az említett számokhoz képest még bőven van tartalék az egészségügyi rendszerben - írja az Origo.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban beszélt a járványhelyzettel kapcsolatos fejleményekről Forrás: Facebook/Orbán Viktor

"Most a hőseink az orvosok, az ápolónők és az egyetemisták"

- jelentette ki a kormányfő.

A teszteléssel kapcsolatban azt mondta a miniszterelnök, hogy ezt az oktatási és szociális ágazat szereplői kérték. További arról is beszámolt, hogy a gyorstesztek a pozitivitás esetén adnak 90 százalékos megbízhatóságot.

"Ahogy nő a nyomás, úgy növekszik az igény a gyorstesztek iránt. Ez egy nagy logisztikai feladat, de készen állunk erre. 2000 egyetemista vesz részt a tesztelésben, kell 1000 sofőr is"

- mondta.

A kormányfő elmondása alapján, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fertőzés lassulna. Az idősek számára jelenti a legnagyobb veszélyt a koronavírus, így miattuk is fontos, hogy az ország betartsa a szabályokat.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy próbálják felmérni a magyarok bizalmát a vakcinát illetően, úgy tűnik, a magyarok leginkább a magyar vakcinában bíznak.

"A magyarok 30 százaléka magyar vakcinát választana, és nem külföldit.

Ez egy nagyon nagy áttörés, mert korábban nem ez volt a példa" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.