Lakhatatlan állapotba került Szilágyi István özvegyének háza, ezért Jolika néni a testvéréhez költözött. A házhoz azonban rendőrök érkeztek, Sacika szerint azért, mert azt hitték, fogva tartja nővérét. 

Szilágyi István özvegyének háza lakhatatlan állapotba került, ezért költözött testvéréhez, Sacikához. Az egyik nap megjelent a háznál Jolika néni segítője egy stábbal, hogy interjút készítsenek, a testvér azonban a vírushelyzet miatt nem akarta beengedni őket. Ezzel kezdődött a felfordulás, amely a rendőrök és a mentők kiérkezésével végződött. 

Szilágyi István özvegyeFotó: Koncz Márton - Origo

"Nálam lakik már több mint egy hete Jolika, amióta életveszélyessé vált az otthona. Minden rendben volt, egészen addig, amíg a segítője ide nem jött egy stábbal, hogy interjút akarnak készíteni. A vírus miatt, és mert látom, hogy a nővérem nincs jó állapotban, elnézést kértem tőlük, de nemet mondtam, ám az illető ebbe nem nyugodott bele. Hívogatta Jolikát, felhergelte, aki a végén már velem üvöltözött, hogy haza akar menni, miért nem engedem. Nem értette meg, hogy neki most nincs hová mennie, mert az otthona lakhatatlan a rossz kémény és az omlásveszélyes tető miatt" - mondta a Blikknek Humenyánszky Jolán testvére. 

Nem is értettem, hogyan kerülhetek olyan helyzetbe, hogy rendőrt hívnak rám. Aki kihívta őket, azt mondta, én fogva tartom őt. Öregségemre még ezt is meg kell élnem, hogy ilyen helyzetbe hoznak... A rendőr is látta Jolikán, hogy nincs jól, mentőt hívott, így kiderült, rossz a vércukorszintje. Sajnos, én nem tudtam, melyik gyógyszerből mennyit kell szednie, nem kaptunk utasítást. Az utóbbi hónapokban nagyon rosszul evett a testvérem, nem csoda, hogy baj lett. Végül bevitték az ózdi kórházba, és ha minden igaz, hamarosan átszállítják Budapestre, ahol a tüdejét is kezelik majd" - tette hozzá Jolika néni testvére. "Nem tudom, hogyan jutottunk idáig, szerintem túl sok olyan ember van a nővérem körül, akiknek nem szabadna beleszólniuk az életünkbe. Remélem, mihamarabb felgyógyul majd Jolika, az én ajtóm mindig nyitva áll előtte" - mondta.