9 éves kisfiú életéért küzdenek - 340 millió a gyógyulás ára

Forrás: Shutterstock -
betegség leukémia Gyerekbetegségek remény gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 8 éves Nathaniel Nabena Londonba utazott családjával, miután a bal szemét rákos daganat miatt eltávolították - de akkor leukémiát diagnosztizáltak nála.

Nathaniel Nabena bal szeme eltávolításra került szülőföldjén, Nigériában. A család az Egyesült Királyságba utazott, hogy a fiúnak műszemet rakjanak be, azonban súlyosbodott a fiú állapota. A kezelés megkezdése előtt orrvérzés lés láz lépett fel nála, amikor is kiderült, hogy egy ritka betegségben - mieloid leukémiában szenved - írja a Mirror.

beteg gyerek illusztráció Forrás: Shutterstock

Az életmentő ellátást a kisfiú csak abban az esetben kapja meg, ha a család kifizet előre 340 millió forintot. Az EU-n kívüli országokból érkező betegeknek ugyanis a törvények értelmében a támogatás nélküli brit egészségügyi tarifák másfélszeresét kellene fizetnie a kórházi kezelésért. A kilencéves Nathaniel Nabena napokon belül meghalhat kezelés nélkül - mondja családja.

Ha nem sikerül napokon belül összegyűjteniük az összeget, a kisfiú hospice-házba kerül. A család azonban még nem adta fel, online adománygyűjtésbe kezdtek és a csodában bíznak.

Tudjuk, hogy a szabályok azok szabályok. De minden szabály alól van kivétel - és bizony ez az, amikor egy gyerek életéről van szó" - nyilatkozták a kétségbeesett szülők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.