Hétéves kisfiút kellett újraéleszteni a Palatinus strandon

Forrás: shutterstock -
Palatinus strand vízbe fulladás újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fürdőzők ugyanis egy, a vízben elmerülő eszméletlen gyerekre lettek figyelmesek Budapesten, a Palatinus strandon. Többen azonnal a mentésére siettek, a hétéves gyereket az édesanyja próbálta először, a szekszerű segítség megérkezéséig újraéleszetni.

„Azt vettük észre, hogy harminc-negyven ember elkezdett felénk futni, integetni, hogy jöjjünk gyorsan, mert egy kisfiút most emeltek ki a vízből és megkezdték az újraélesztését. Egy hölgy már megkezdte a szívmasszázst a kisfiún, utólag derült ki, hogy az édesanyja volt. Én gondolkodás nélkül átvettem tőle... Erre nincsenek szavak, úgy gondolom, mi mindent megtettünk, amit lehetett, anyaként is, emberként is, meg rendőrként is. Erre esküdtünk fel" – mondta az RTL Híradójában a kisfiú újraélesztését végző fiatal rendőrnő, Ács-Major Kitti.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Amire a mentők a helyszínre érkeztek, a kisfiú már újra lélegzett.

Felfoghatatlan tragédia történt a Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. Az egyiküket délután fél négykor egy segítő találta meg. Bár küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni. A másik gyereket este hét órakor húzták ki holtan a vízből. Sokan a szülőket hibáztatják a gyerekek balesetéért, a gyászoló édesapa pedig megtörten nyilatkozott. Most a segítségükre siető vízimentő mondta el, mi történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.