Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, felfoghatatlan tragédia történt tegnap délután a Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. A két tizenéves fiú felfújható matracokról esett a Balatonba, amíg a szüleik és harmadik testvérük a parton voltak. Sokan a szülőket hibáztatják a gyermekek halála miatt.

A 13 és 17 éves fiú úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek, így esélyük sem volt, miután gumimatracuk a bójákon túl sodorta őket. Azt egyelőre nem tudni, hogyan és miért csúsztak a vízbe a matracokról a fiatalok.

A Jászberényben élő család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A szüleik és harmadik testvérük a tragédia idején a parton tartózkodtak. Végül a szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem látják a fiaikat a matracokon, ezután értesítették a vízimentősöket.

A történtek miatt a legtöbben a szülőket okolják, akiket durva vádakkal illettek kommentben a Balaton Környéke megosztott cikke alatt.

A kép illusztrációForrás: Vera Petrunina / Shutterstock

"Felháborító, hogy vannak szülők, felnőttek akik tudják, hogy gyerekeik nem tudnak úszni és felelőtlenül beengedik őket a mély vízbe....ezzel foglalkozzanak !!!!!!!" – írta az egyik felháborodott kommentelő.

"Az agyamba nem fér, hogy a szülők a parton a gyerek a vízben.....ha már nem figyeltek arra hogy megtanuljanak a csemetéik úszni" - írta egy másik hozzászóló.

"A szülő a felelős a gyerekeiért! ! Hiába tinik!! kiskorúak!! Eleve ha nem tudnak úszni miért engedik be mellény nélkül matraccal ráadásul! Ha könyörögtek nekik állítólag a szülök jöjjenek ki fel emelem a seggem a partról és be megyek értük és ki hozom őket! Itt a szülők rájuk hagyták mert nem fogadtak nekik szót ez meg nevelés kérdése megint csak!" - kommentelte egy harmadik fél.

Akadtak olyanok is, akik őszinte részvétüket nyilvánította ki a gyászolóknak:

"Két fiatal élet veszett oda, mert nem tudtak úszni, mégis bementek a mély vízbe egy labilis matraccal, szomorú tanulság legyen ez mindenkinek, a gyermeket meg kell tanítani úszni és sajnos még az sem jelent teljes biztonságot, a nyár a szabadság érzése felülír minden óvatosságot, a két gyermek nagy árat fizetett az amúgy csodálatos fürdőzésért. Nagyon sajnálom őket is és a szülőket is, ilyen sorsot senki nem érdemel és a szülők sem, hogy egy ilyen veszteséggel kell tovább folytatni az életüket. Drága gyermekek nyugodjatok békében, a családnak őszinte részvétem" - írta egy idős asszony.