Felfoghatatlan tragédia történt tegnap délután a Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. A vízimentők részleteket árultak el a borzasztó esettel kapcsolatban.

A tegnap délutáni tragédiával összefüggésben a vízimentők elárulták, hogy egy háromgyermekes család két gyermekét keresték a Balatonnál. Az egyiküket délután fél négykor egy segítő találta meg. Bár küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni. A másik gyereket este hét órakor húzták ki holtan a vízből.

Megszólalt a Balatonba fulladt testvérpár édesapja: "Csak a fürdőnadrágjáról ismertem fel szegényt"

Információk szerint a gyerekek úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek.

A két tizenéves fiú felfújható matracokról esett a Balatonba, amíg a szüleik és harmadik testvérük a parton voltak, bár egyelőre az nem tisztázott, hogyan kerültek a mély vízbe.

Alsóbélatelepen történt a szörnyű tragédiaForrás: Bagyó Sándor hivatalos oldala / Facebook

A két vízen úszó, gazdátlan matracra egy SUP-deszkás fürdőző lett figyelmes, aki az éppen elmerülő fiatalabbik fiút még ki is tudta vinni a partra. A mentők azonnal megkezdték a gyermek ellátását, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de az életét sajnos már nem tudták megmenteni.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata négy, szonárral felszerelt hajóval kereste a testvért, akinek a testét végül egy búvár hozta fel.

A vízimentők szerint, míg az északi parton megszokták, hogy vigyázni kell a mélyülő vízzel, addig a Balaton déli partján a lassan mélyülő víz hamis biztonságérzetet kelthet a fürdőzőkben. Szerinte fontos lenne a kijelölt fürdőhelyeken a marásvonalat bójákkal jelezni. Továbbá nagyon fontos a helyismeret is, illetve az, hogy aki nem tud jól úszni, vegyen fel mentőmellényt, avagy az úszást segítő eszközt. Ahogy felhevült testtel sem szabad hirtelen a hűvös vízbe menni, mert a szervezetet sokkhatás érheti - írja a Blikk

Nyakát törte egy 19 éves fiú Siófoknál - túl sekély volt a víz, amibe fejest ugrott