Megbolondult az időjárás: hóembert építenek és hógolyóznak a brazilok - Fotók

Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini -
Brazília időjárás hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sűrű havazással érkezett csütörtökön egy sarkvidéki eredetű heves hidegfront Brazília déli részére, ahol ritkán tapasztalhat ilyesmit a lakosság.

A térségben több mint negyven városból jelentettek havazást vagy ónos esőt késő este - közölte a Climatempo brazil meteorológiai szolgálat.

A helyi televízió felvételein a brazilok hóembert építettek és hógolyócsatát vívtak Rio Grande do Sul államban. A Santa Catarina államban lévő Sao Joaquimban a fák ágai is eljegesedtek.

"62 éves vagyok, de még sosem láttam havat" - mesélte egy teherautósofőr a Rio Grande do Sul állambeli Cambara do Sul településen egy brazil tévécsatornának.

Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini

Brazíliában szokatlan a havazás a déli féltekén lévő régiókban. Az utolsó nagy hóvihart 1957-ben jegyezték fel, amikor 1,3 méter magas hó esett Santa Catarina állam egy városában.
A hőmérséklet várhatóan tovább csökken, és még több hó fog esni. A brazil kormány meteorológiai intézete szerint az alacsony hőmérséklet augusztus elejéig kitart.

Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini

Bolondos időjárásunk már más országokat is megtréfált: Horvátországban esik a hó: Videó!

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.