A 39 éves Michael Freedy egy éjjel pánikszerűen ébresztette fel menyasszonyát, mondván, hogy nem kap levegőt. Néhány nappal később meghalt.

"Meg kellett volna kapnom azt azt átkozott oltást" - ez volt ez egyik utolsó mondat, amit Michael Freedy a halálos ágyán mondott a mennyasszonyának, Jessica DuPreeznek. Freedy nem oltatta be magát, úgy döntött, hogy még kivár. Élete utolsó napjait intenzív osztályon töltötte, gépek nélkül nem tudott lélegezni - írja a People.com.

Az amerikai férfi öt gyermeket hagyott maga után, közülük a legfiatalabb mindössze 17 hónapos. Jessica és Michael hét évig éltek együtt.

"Csak egy évet akartunk várni az első oltások beadása után, hogy megnézzük, milyen hatása van az emberekre. Fel akartuk venni a védoltást, csak később" - mondta Jessica a helyi tévéállomásnak, a Fox5 Las Vegasnak. Azt mondta, amíg él, bánni fogja, hogy hezitáltak. Az asszonyt és legidősebb gyermekét most oltották be. Sajnos nem Freedy esete az egyetlen, ami tragédiával végződött: a mindössze 34 éves Stephen Harmon sem akarta felvenni a koronavírus elleni vakcinát, ami végül a halálát okozta.