András yorki herceg II. Erzsébet brit királynő erőszak megerőszakolt lány botrány II. Erzsébet András herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyen lehet, hogy II. Erzsébet királynő fia börtönbe kerül egy évtizedekkel ezelőtti ügy miatt.

Többször írtunk már András yorki hercegről, akit pedofíliával vádolnak. II. Erzsébet fiának ügye több éve húzódik: az a hír járta, hogy a herceg orgiákon is részt vett, sőt, a Jeffrey Epstein-ügy miatt is beidézték.

Augusztusban András herceg elutasította a lehetőséget, hogy tisztázza magát, most viszont hivatalosan is megkapta az ellene megfogalmazott, eskü alatti írásbeli nyilatkozatot tartalmazó vádiratot. II. Erzsébet fiát azért perelte be Virginia Roberts Giuffre, mert állítása szerint András 17 éves korában szexuális aktusra kényszerítette őt.

A Guardian cikke azt írja, hogy az amerikai bíróság által kiállított dokumentumot péntek reggel fél tízkor az angol rendőrség egyik tagja vette át András windsori birtokán, és szeptember 17-ig kell választ adnia rá. András a dokumentumokban szereplő vádak szerint tudta, hogy Virginia emberkereskedelem áldozata volt, és szexrabszolgaként tartották fogva.

Forrás: AFP/Toby Melville

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.