Újabb részletek a fiatal magyar sportolónő haláláról: megszólalt Eszter nagymamája

lovasbaleset Isztambul zsoké Jeles Eszter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap a Kincsem Parkban is megemlékeztek Jeles Eszterrről, a tehetséges fiatal lovasról, aki szombaton hunyt el Isztambulban, súlyos balesete után. A sportolónő életéért 13 napon át küzdöttek az orvosok, ám a szervezete feladta a harcot. Nagymamája azt mondja, unokája egy pillanatra felébredt a kómából.

Szeptember 5-én szenvedett súlyos balesetet Jeles Eszter Isztambulban, az amatőr lovasok világbajnokságán. A közvetlen előtte haladó francia lány felbukott a lovával, Eszternek esélye sem volt elkerülni a bajt. A balesetről készült felvételről itt írtunk. A lányt válságos állapotban, súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba. 13 napig küzdöttek Eszter életéért, de feladta a harcot. A francia zsoké azóta már elhagyhatta a kórházat, és hazautazott.

"A fiam szólt, hogy nagy a baj, baleset érte Esztikét. Bíztunk benne, hogy magához tér és felépül, de tíz nappal később, csütörtökön összeomlott a keringése. A barátja szédelegve jött ki tőle a kórteremből. A menyem, Andi most intézi Esztike hazahozatalát előbb Budapestre, majd Nyíregyházára. Aztán jön majd a temetés" - mesélte Eszter nagymamája a Blikknek.

Jeles Eszter szervezete a lovas balesete után 13 nappal feladta a harcot Forrás: Kincsem Park

Pénteken Eszti lekéste a repülőt, mert nem volt érvényes az útlevele, csak szombaton érkezett a versenyre, amit meg is nyert. A baleset vasárnap történt, amikor a lány az angol telivéreknek rendezett futamon indult. Esztert hétfőn megműtötték, és később egyetlen pillanatra magához tért a kómából, a telefonját kérte az orvosoktól, de aztán rögtön elveszítette az eszméletét.

Suták Csenge minden idők legeredményesebb zsokéja Eszter barátnője volt, és azt mondja, Eszter minden nehéz természetű lóval szót értett, nagyon tehetséges volt:
"Eszti tehetséges versenyző volt, minden ideges természetű lóval szót értett. Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát. A balesetben a fejére zuhant, egy vérrög keletkezett a koponyájában, ezért kellett megműteni. Az édesanyjától tudom, hogy csütörtökön Eszti pupillája még reagált a fényre, a kezét és a lábát is megmozdította. Sajnos még aznap este összeomlott a keringése, beállt az agyhalál, már csak a gépek tartották őt életben."

Az orvosok vasárnap kapcsolták le a gépekről Eszert. Az édesanyja és a szerelme el tudott tőle búcsúzni. A 21 éves lányt szülei, három testvére és párja, Máté gyászolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.