Babakocsit toló nőt támadtak meg a HÉV megállóban Kerepesen

támadás Kerepes HÉV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kistarcsai rendőrök azonosították azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül.

Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amelyben leírták, hogy egy lány szemtanúja volt, ahogy szeptember 14-én délután egy babakocsit toló nőt megpróbált kirabolni egy férfi a kerepesi HÉV megállóban.

A kistarcsai rendőrök megkezdték az nyomozást az ügyben, többek között magát a sértettet is meghallgatták: helyi boltokat, üzleteket kerestek fel, és az összes lehetséges helyen gyűjtötték az információkat.

Az áldozat elmesélte a rendőröknek, hogy támadója többször megrángatta a babakocsira akasztott táskáját, kezére ráfogott, azt feszítgette, csavargatta, végül a sértett határozott ellenállásának és fellépésének köszönhetően hagyott fel céljával, majd elfutott a helyszínről.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján, a már korábban is más bűncselekmények miatt látókörükbe került 16 éves fiút hozták összefüggésbe a bűncselekmény elkövetésével. A kistarcsai járőrök és a nyomozók a fiatal fiút mindenhol keresték, a HÉV megállókat visszatérően ellenőrizték, amikor szeptember 23-án megpillantották, elfogták és előállították a rendőrségre - írja a police.hu.

A fiatal kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem állt szándékában, csak a táskát akarta elvenni a nőtől.

A fiút a rendőrök őrizetbe vették, vele szembe rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsai Rendőrőrse. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2021. szeptember 26-án elrendelt.

Újabb incidens történt a HÉV-en: két fiatal lány az áldozat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.