A kistarcsai rendőrök azonosították azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül.

Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amelyben leírták, hogy egy lány szemtanúja volt, ahogy szeptember 14-én délután egy babakocsit toló nőt megpróbált kirabolni egy férfi a kerepesi HÉV megállóban.

A kistarcsai rendőrök megkezdték az nyomozást az ügyben, többek között magát a sértettet is meghallgatták: helyi boltokat, üzleteket kerestek fel, és az összes lehetséges helyen gyűjtötték az információkat.

Az áldozat elmesélte a rendőröknek, hogy támadója többször megrángatta a babakocsira akasztott táskáját, kezére ráfogott, azt feszítgette, csavargatta, végül a sértett határozott ellenállásának és fellépésének köszönhetően hagyott fel céljával, majd elfutott a helyszínről.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján, a már korábban is más bűncselekmények miatt látókörükbe került 16 éves fiút hozták összefüggésbe a bűncselekmény elkövetésével. A kistarcsai járőrök és a nyomozók a fiatal fiút mindenhol keresték, a HÉV megállókat visszatérően ellenőrizték, amikor szeptember 23-án megpillantották, elfogták és előállították a rendőrségre - írja a police.hu.

A fiatal kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem állt szándékában, csak a táskát akarta elvenni a nőtől.

A fiút a rendőrök őrizetbe vették, vele szembe rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsai Rendőrőrse. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2021. szeptember 26-án elrendelt.

 

Újabb incidens történt a HÉV-en: két fiatal lány az áldozat