Európa Bajnokság járvány karantén úszóválogatott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke hétfőn este körlevélben értesítette a kazanyi rövidpályás Európa-bajonkságról hazatért delegáció tagjait, hogy előreláthatólag csütörtök estig házi karanténba kell vonulniuk.

A szövetség közleményében említi, hogy az Eb helyszínén Burián Katalin tesztje pozitív lett, amiért őt már kint elkülönítették, és nem is utazott haza a csapattal.Az egész csapaton koronavírus-tesztet végeztek el, amelyekk egytől-egyig negatív eredménnyel zárultak, azonban a hazaérkezést követően többeknél is tünetek jelentkeztek, és többeknek is pozitív lett a tesztje.

A MÚSZ vezetői az egészségügyi stábbal, így Prof. dr. Merkely Bélával is konzultálva úgy döntöttek, hogy a teljes, Kazanyból hazatért csapatnál két PCR-tesztet is végeztetnek, és csak negatív eredmények birtokában oldható fel a házikarantén.

Ez azt is jelenti, hogy a versenyzők és az edzők is csak negatív eredményekkel csatlakozhatnak a Kaposváron csütörtöktől vasárnapig tartó rövidpályás országos bajnokság mezőnyéhez, így az első napon egyáltalán nem vehetnek részt.

Közben a pozitív tesztet produkáló Burian Kata Instagram-oldalára posztolt Kazanyból. Azt írta, hogy még az emeletre sem mehetnek emberek, ahol tartózkodik. Ő pedig hiába volt beoltva, mégis pozitív lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.