Pozitív lett a koronavírus tesztje egy magyar úszónak az EB-n

Forrás: Pixabay / Készítette: David Mark -
úszó koronavírus Eb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök este a magyar úszóválogatott egyik tagjánál koronavírus-fertőzés gyanúját állapították meg, emiatt őt és szobatársát elkülönítették. A többi versenyzőn és a stáb tagjain még aznap este és másnap reggel is elvégezték a gyorstesztet. Mivel valamennyi tesztnek negatív lett az eredménye, a Kazanyban zajló rövidpályás Európa-bajnokság illetékesei engedélyezték a magyar úszók indulását. 

A két elkülönített versenyző a PCR-tesztek eredményéig még biztosan nem hagyhatja el a hotelszobáját.

A tesztelések és az eredmények várása miatt két úszó számára is felborult a reggeli menetrend, így Szabó-Feltóthy Eszter és Ugrai Panna nem tudott megfelelően rákészülni a 100 hát előfutamaira, és melegítődresszükben kellett a rajthoz állniuk. Később szerencsésen sikerült elhárítani az akadályokat, így 200 vegyesen Ugrai Panna már a 4. legjobb idővel jutott tovább.

Forrás: Pixabay / Készítette: David Mark

Milák Kristóf a 200 méter gyors mai (pénteki) előfutamáról már csütörtök este visszalépett, hogy a 200 méter pillangó ma esti döntőjére koncentrálhasson. Jakabos Zsuzsanna hátsérülés miatt ma hazautazott, ezért nem indul a 200 méter vegyesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.