koronavírus Magyarország koronavírus-járvány koronavírus-fertőzés koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Duda Ernő virólus azt feltételezi, hogy kialakulhat egy olyan erősségű járvány, amilyen a tavalyi volt. A hat millió beoltott nem garantálja azt, hogy ők már maximálisan védettek. 

Becslései alapján csak nagyjából 3-4 millióan rendelkeznek a megfelelő védettséggel. Naponta, akár 300 koronavírusban elhunytat is produkálhat a vírus, amennyiben nincsenek a kormány részéről megfelelő szigorítások. Továbbá azt is kijelentette, hogy csak akkor lehet leszámolni a járvánnyal, ha a lakosság 90%-a oltott lesz, különben a vírus egyre csak mutálódik.

Forrás: Shutterstock

Az egészségügyi közgazdász, Rékassy Szabolcs szerint a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az egészségügyi dolgozók nem kellő létszámmal dolgoznak. Azt gondolja, ha a kormány az eddigieknél keményebb szigorításokat alkalmazna, akkor a negyedik hullám véget érhetne az új évre, egyúttal a felére is csökkenhetne a halálesetek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.