A liverpooli taxisofőr több tucat ember életét mentette meg egy öngyilkos merénylővel szemben

Forrás: shutterstock -
túlélő Liverpool öngyilkos merénylő taxi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap este robbanás történt Liverpoolban. Egy taxi robbant fel rögtön azt követően, hogy leparkolt egy helyi klinika előtt. Az autóban tartózkodó utas még a helyszínen életét vesztette, a sofőr azonban kisebb zúzódásokkal megúszta.

A taxi sofőrje, David Perry véletlenül arra lett figyelmes, hogy az utasa ruháján valami fénylik, és sokszor megigazította az öltözékét. Ebből arra következtetett, hogy az utasa valamire készül, ezért autójával gyorsan megállt, majd kiszállt a járműből és a férfit bezárta oda. A robbanás pedig ezt követően történt - írja a DailyMail.

A merénylő meghalt a robbanásban. Forrás: shutterstock

Az eset a Fegyverszünet napján tartott tömeges megemlékezésen történt.

Csak a sofőr lélekjelenléte, helyzetfelismerése volt az, ami több tucat ember életét megmentette.

A kétgyermekes édesapa így könnyű sérülésekkel megúszta az esetet, vágásokat, zúzódásokat szerzett, és a dobhártyája is megsérült a robbanás következtében, de már kiengedték a kórházból.

Vasárnap este három huszonéves férfit őrizetbe vettek az eset miatt az északnyugat-angliai városban.

A rendőrség nem minősítette terrorcselekménynek a történteket. A vizsgálatot a terrorelhárításra szakosodott országos rendőri szolgálat irányítja.

Egy korábbi merénylet több áldozatot is kívánt: Legalább 13 halottja van a kabuli robbantásnak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.