Legalább 13 halottja van a kabuli robbantásnak

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sayed Khodaiberdi Sadat -
robbantás Kabul
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas robbanás volt az afgán főváros, Kabul repülőterénél - jelentette több helyszíni forrás. A hírt a Pentagon szóvivője megerősítette. Néhány perccel később egy újabb robbanás rázta meg a repülőteret. A Reuters szerint robbantás történt: egy öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát. A Fox News szerint három amerikai katona megsérült. A repteret lezárták.

Legalább 13 halottja - köztük több gyermek - van az afgán főváros, Kabul repülőterénél csütörtökön elkövetett robbantásnak, több tálib fegyveres őr megsebesült - közölte egy tálib tisztségviselő a Reuters brit hírügynökséggel.

Az al-Dzsazíra pánarab televízió egy szintén meg nem nevezett tálib tisztségviselőre hivatkozva legalább 15 sebesültről adott hírt. Amerikai médiumok, köztük a Fox News beszámolója szerint a sebesültek között amerikai katonák, tengerészgyalogosok is lehetnek.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sayed Khodaiberdi Sadat


A Sky News brit hírcsatorna arról tájékoztatott, hogy a támadást öngyilkos merénylő hajtotta végre a repülőtér északi bejáratánál, ahol általában ezrek várakoznak az okmányellenőrzés miatt. A térségben többnyire brit katonák tevékenykednek.

A Fox News egy kongresszusi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy második robbantás is történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.