Visszament a Viszkis egykori zárkájába: "Inkább egy olimpiai tablón szeretnék szerepelni, mint itt"

múlt börtön Viszkis Ambrus Attila zárka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ambrus Attila, aki egykor Viszkis néven lett hírhedt, 22 év után újra találkozott azokkal a relikviákkal, amelyeket a börtön falai között hagyott múltjával együtt. Ma már teljesen más életet él, azonban megrázó élmény volt ismét egykori zárkájában lennie. 

A kilencvenes évek egyik legismertebb sorozatrablója, Ambrus Attila, azaz a Viszkis összesen harminc bankot rabolt ki hat év alatt. Vérző kezekkel menekült, és több száz napig nem tudták elfogni.

- "A kötélmászás volt a második opció. Magát a madzagot a zárkában fontam különböző dolgokból. Nem számoltam viszont a magassággal. Több mint 22 méterről csúsztam le a harmadik emeletről. A műanyag kábel beleégett a kezembe, de így is négy métert estem a végén" - emlékezett a Viszkis.

Forrás: VIASAT3/Labancz Viktória

Ambrus elismerte, hogy megérdemelte a büntetését:

– "Furcsa szembesülni az embernek a múltjával. Főleg a rossz döntésekkel. Inkább egy olimpiai tablón szeretnék szerepelni, mint itt, de ennek is megvolt a tanulsága. Ma már nem csinálnék ilyet. Azt hiszem, megkaptam érte a büntetést. Vallom, büntetlenül semmit sem lehet tenni, mindenkit utolér a végzet. Ezt az én életem jól példázza".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.