Úgy tűnik, hogy most tetőzik a koronavírus negyedik hulláma, tehát hamarosan csökkenhet a fertőzöttek és a betegségben elhunytak száma is. A korlátozások azonban nem fognak egy csapásra megszűnni.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a győri Apátúr Sörház és Tanműhely megnyitóján vett részt, ahol szó esett a járvány egészségügyi és gazdasági vonatkozásairól is, a magyar korlátozó intézkedésekről.

Ezen időszak alatt rájöhettünk arra, hogy a közösségi élet is olyan, mint a levegő, hogy természetesnek vesszük, amikor meg elkezd fogyni, akkor nekiállunk fuldokolni – fogalmazott Szijjártó Metropol szerint.

Hatékony a magyar járványkezelés, ezért nem lesz szükség szigorításraForrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A lap idézi, hogy a külügyminiszter szerint az oltóanyagok megjelenésével, azzal, hogy mindenkit beoltottak, akit csak lehetett, sikerült eljutni oda, hogy a járvány sokadik hullámát, a vírus sokadik variánsát is át tudja vészelni Magyarország drasztikus korlátozások nélkül.

Ezek szerint további szigorításra már nem kell készülni idehaza.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!