Izrael felvette a harcot a coviddal: a világon elsőként vezetik be a koronavírus elleni negyedik oltást

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu -
covid oltás Izrael negyedik oltás koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izrael a világon elsőként vezeti be a negyedik oltást: ők kaphatják meg először az országban.

A 60 év felettiek, a legyengített immunrendszer miatt kevésbé védettek és az egészségügyi dolgozók kaphatják meg először a Pfizer-BioNTech negyedik adagját, legkorábban négy hónappal a harmadik oltás után

- jelentette be Naftali Bennett kormányfő, aki az intézkeést a koronavírus omikron variánsának gyors globális terjedésével indokolta.

"Izrael polgárai a világon elsőként kapták meg a harmadik adag Covid-19 oltást, és továbbra is úttörő szerepet töltünk be a negyedik adaggal is"

- büszkélkedett a CNN-nek a kormányfő.

Izrael a negyedik oltásra készül. Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

"Nehéz volt a döntést meghozni, mert nincsenek pontos adatok a védettség szintjéről" - nyilatkozott a hírtelevíziónak Galia Rahav orvos, a járványügyi törzs tagja, ám úgy vélte, enélkül is érdemes inkább minél előbb lépni, mert a kivárás után már késő lehet - idézte az MTI a szakembert.

Az átoltottság viszont már nem kiugró: legalább egy oltása a lakosság 70 százalékának, kettő oltása 64 százalékának van. A lakosság fele már a harmadik oltását is megkapta a 9,2 millió lakosú, Magyarország területének negyedével azonos országban, ahol már zajlik az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása is.

Februártól kötelezővé teszik a harmadik koronavírus elleni oltást ezeken a helyeken hazánkbanhttps://www.life.hu/egeszseg/20211217-februartol-kotelezove-valik-a-harmadik-oltas-egyes-magyar-emberek-szamara.htmlKiderült, mennyi az esélye annak, hogy három Pfizer után elkapjuk a koronavírusthttps://www.life.hu/hirek/20211207-kiderult-mennyi-az-eselye-annak-hogy-harom-pfizer-utan-elkapjuk-a-koronavirust.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.