Tűz ütött ki a koronavírusos betegeket ápoló kórház intenzív osztályán: többen életüket vesztették

Forrás: Thinkstock -
tűz ütött ki halál Ukrajna kigyulladt covid tűz koronavírus beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hárman meghaltak, miután lángok csaptak fel egy koronavírusos betegek ápolására kijelölt nyugat-ukrajnai kórház intenzív osztályán. A tüzet egy emlékgyertya okozta.

A tűzeset kedd este történt az Ivano-Frankivszk megyében lévő Kosziv központi járási kórházában -írja a Blikk. A lángok azért csaptak fel, mert egy elhunyt Covid-beteg ágyánál a kórház egyik alkalmazottja a hagyományokhoz híven emlékgyertyát gyújtott. Az osztályon azonban egyszerre öt oxigénkoncentrátor működött, amelytől telítetté vált a levegő oxigénnel, a gyertya lángja belobbant, meggyulladtak az orvosi berendezések és használati tárgyak. A tűzben hárman életüket vesztették.

A tragédia nyomán az ukrán katasztrófavédelem felszólította az egészségügyi intézmények és kórházak vezetőit, hogy tilsák meg a nyílt tűz használatát az intenzív osztályokon, legfőképp az oxigénellátó berendezések közelében.

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.