Megszületett az ítélet a várpalotai hintabaleset ügyében

Forrás: Borsonline.hu -
hintabaleset bírósági ítélet várpalotai hintabaleset baleset Várpalota
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy és fél év után ma pont kerülhetett az ügy végére.

2017-ben, Várpalotán különféle, a vidámparkokból ismert gépekre lehetett felülni. Az egyik mutatványos szerkezet egy kalapácshinta volt, amelyből csak keveset üzemeltetnek szerte az országban. Erre ült fel Máthé Krisztofer és édesanyja is, amikor a szerkezet szétesett. Az anyuka csodával határos módon megúszta a balesetet, fia azonban 15 méter magasból a padkába csapódott.

Az orvosok először szinte semmi esélyt sem láttak arra, hogy az akkor 18 éves fiú felépülhet, de végül mégis hazaengedték. Műtétek sora és 460 kórházban eltöltött nap után a saját lábára állhatott, ám az élete már sosem lesz olyan, mint egykor. A baleset során Krisztofer olyan sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot okoztak, a szeme még mindig rossz és a beszéde is nehézkes.

A nehezén túl van Krisztofer, de az élete már sosem lesz olyan, mint régen Forrás: Borsonline.hu

A fiú és édesanyja is jelen volt ma a bíróságon, amikor meghozták az ítéletet. A nyomozás után ugyanis a kalapácshinta üzemeltetője és tulajdonosa, G. Attila, valamint a műszaki ellenőr, Dr. Ny. Mihály ellen emeltek vádat.

A Veszprémi Járásbíróságon szerdán reggel a tulajdonost 2 évre, a mérnököt pedig 3 évre próbára bocsátották – írja a Blikk. A lap beszámolt arról is, hogy a vádirat szerint az üzemeltető a karok forgatásának lassítására alkalmas fékszerkezet és a hintakarok megfelelő mechanikai biztosítása nélkül működtette a berendezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.