Felfoghatatlan! 14 éves kisfiú vesztette életét: ez okozta a halálát

Forrás: Shutterstock -
halál kisfiú gyász medúzacsípés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
14 éves fiú vesztette életét a queenslandi Eimeo tengerparton, Mackay közelében, miután megcsípte egy halálos mérgű kockamedúza.

Az elmúlt 16 évben ez volt a második medúzacsípés okozta haláleset a környéken, miután tavaly februárban egy 17 éves fiú halálát okozta a medúza mérge Bamaga mellett, Queensland északi részén - írja az MTI.

A 14 éves fiú a derékmagasságú vízben fürdött, amikor a csípés érte. A gyerek a kétméter hosszú medúzacsápokba gabalyodva rohant ki a vízből. A vízimentők azonnal a segítségére siettek, ecettel lefejtették róla a csápokat, de nem tudták megmenteni, a fiú a kórházba szállítást követően meghalt.

Felfoghatatlan! 14 éves kisfiú vesztette életét: medúzacsípés okozta a halálát Forrás: boxjellyfish.org

Az áttetsző testű, négysarkú ernyővel rendelkező kockamedúza csápjai akár három méter hosszúak is lehetnek. A csápokat méreggel teli nematociszták borítják, ezek erős fájdalmat okoznak. A csápok gyakran az áldozatra tapadnak, de ecettel eltávolíthatók. A csípések néhány percen belül bénulást, szívmegállást és halált okozhatnak.

A kockamedúzák különösen a melegebb hónapokban jelentenek nagy veszélyt az Észak-Queensland vizeiben fürdőzőkre. Legkevesebb 70 ember halálát okozhatták kockamedúzák csak az ausztráliai vizekben az 1880-as évek, a feljegyzések kezdete óta, de a mérgesmedúza másutt is szedi áldozatait.

Néhány nappal ezelőtt egy fiatal lány nézte végig, ahogy édesanyja nyakára egy 180 kilogrammos súlyzó esik rá a konditeremben, a nő életét már nem tudták megmenteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.