Egyedül hagyott, zokogó ukrán kisfiún segítettek a magyar rendőrök

Forrás: MTI/Balázs Attila -
Oroszország Ukrajna menekült gyermekek magyar rendőrök Orosz-ukrán háború egyedül hagyott gyerek menekült orosz ukrán háború Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél hete tört ki az orosz-ukrán háború, és pár nap leforgása alatt több, mint egymillióan hagyták el Ukrajnát. A menekültek között rengeteg a gyermek, akiknek egy része egyedül, szülők nélkül lépi át a határt. A hadköteles férfiak és apák ugyanis nem hagyhatják el Ukrajnát, így családokat szakít szét a háború.

A záhonyi határátkelőnél lévő vasútállomáson egy kétségbeesetten zokogó kisgyerekre lettek figyelmesek a magyar rendőrök. A nyolcéves gyermektől egy tolmács segítségével megtudták, hogy anyukájával és testvéreivel érkezett az országba, de elaludt és a családja nélküle indulhatott tovább. A kisfiú nagyon megrémült, ugyanis nem látott ismerős arcot, és körülötte mindenki egy számára idegen nyelven beszélt.

A magyar rendőrök mindent megtesznek, hogy segítség a háború elől menekülőket Forrás: MTI/Balázs Attila

Nagy szerencsére a rendőrök emlékeztek az édesanyára, aki több gyerekkel érkezett az állomásra, ahol felszállt egy Budapestre tartó vonatra. Sikerült elérniük az aggodó nőt, akit az egyenruhások biztosítottak arról, hogy hamarosan újra láthatja kisfiát.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai a záhonyi állomásról azonnal elindultak a Nyugati pályaudvarra, ahol nem sokkal később átölelhette édesanyját a családjától elszakadt kisfiú – írja a Ripost a Magyar Rendőrség közleménye alapján.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.