Négy napon át menekült a rákbeteg ukrán kislány, már a gyógyszere is kifogyóban volt

Forrás: Shutterstock -
Ukrajna rákos kislány háború Orosz-ukrán háború menekült orosz ukrán háború Lengyelország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta ukrán nők és gyermekek százezrei hagyták el hazájukat. A hadköteles férfiak nem léphetik át az országhatárt, így miközben családjaik menekülnek, ők kénytelenek a harcok sújtotta Ukrajnában maradni. A szétszakadt családok nem tudják, mikor láthatják újra egymást.

Ukrajna egyik legnagyobb városa, Harkiv az ország keleti határához közel található, így szó szerint a frontvonalon fekszik. A heves harcokban már több épület is megsemmisült, a menekültek beszámolói szerint pedig már sem áram, sem víz nincs, és a városban rekedt civilek félnek kijönni a pincékből, óvóhelyekről.

A hároméves Polinának szüksége van a kezelésre, hogy legyőzhesse a betegséget (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Harkivból menekült el Polina és édesanyja is. A kislány szülei nagy kockázatot vállaltak, ugyanis a hároméves Polinának neuroblasztómiája, gyermekkori rákbetegsége van. Az idegrendszert támadó kór miatt a kislány állandó kezelésre szorul, és gyógyszert is kell szednie. A várost ért bombázások miatt azonban lehetetlenné vált a gyógykezelés.

Polina és édesanyja négy nap alatt érte el a lengyel-ukrán határt, majd a Lengyelországba érkezve egy nagylelkű családnál kaptak szállást. A kislány édesapja az országban rekedt, és bármikor behívhatják a seregbe – írja a Blikk.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.