Fejfájással került kórházba a 10 éves fiú, akinek az utolsó pillanatban mentették meg az életét

Forrás: Shutterstock -
betegség élet COVID-19 fiú koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 éves Euan Steele-nek nem voltak komoly tünetei, amikor pozitív lett a koronavírus-tesztje. Négy héttel később viszont annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni, ahol az utolsó pillanatban mentették meg az orvosok az életét.

A kórházba szállítás előtti éjszakán a kisfiúnak fájt a nyaka és 17-szer lett rosszul. A láza pedig 40 fokra emelkedett, amit nem tudtak lázcsillapítóval sem lejjebb vinni.

A Royal Aberdeen Gyermekkórházban PIMS-sel, avagy a COVID utáni sokszervi gyulladással diagnosztizálták, ami egy ritka és halálos mellékhatása a vírusnak.

Euan immunrendszere túlreagált, a belső szervei és az erei is megduzzadtak. Ez pedig annyira megerőltette a kisfiú szívét, hogy már az ágyon való forgolódástól az egekbe szállt a pulzusa, fennállt nála a szívmegállás veszélye is.

– nyilatkozta a Mirrornak a fiú édesanyja.

– tette hozzá Gaynor elcsukló hangon.

A történtek után Euan az egyik első, 5 és 11 év között lévő skóciai gyermek, aki megkapta az első adag Pfizer vakcinát. Egyébként Magyarországon ennek a korosztálynak az oltását már tavaly decemberben elkezdték.

"Örülök, hogy van valamiféle védelme az ellen, hogy esetleg újra koronavírusos legyen. Ritkán fordul elő, de belegondolni is rettegek, mi történt volna, ha nem tudtam volna időpontot szerezni az orvoshoz, és továbbra is otthon kezeltem volna" – mondta Gaynor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.