Több tízmillióba került Kis Grófo édesapjának kriptája: gránitból emeltették a monumentális sírhelyet

Forrás: Instagram/Kis Grófo -
Kis Grófo halál temetés sírkő Nagy Grófo koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kis Grófo édesapja 2020. decemberében hunyt el a koronavírus következtében. Hatalmas síremléket emeltettek neki. 

A hazai roma zenei kultúra koronázatlan királya 2020. decemberében távozott az élők sorából, halálát koronavírus okozta. Fia, Kis Grófo csak egy üvegen keresztül búcsúzhatott el tőle, a tragikus veszteség az egész családot megrázta. Temetésén olyan sokan vettek részt, hogy pénzbírságot szabtak ki miatta. Nagy Grófót üvegkoporsóban, hintóval vitték a sírhelyéhez. A zenésznek emeltetett kriptát már a tragédia után egy héttel elkezdte építtetni a család, de a 4x4 méteres, gránitból épült emlékmű elkészítése sok időbe telt, és sok-sok pénzbe került.

Kis Grófo és édesapja Nagy Grófo, azaz idősebb Kozák László. Forrás: Instagram/Kis Grófo

"Látszik, hogy hatamas munka van benne. Vagy sivakasi gold vagy brazil gold gránit az alap. A gránitot köbméterben mérik, ennek az anyagára minimum 20-30 millió forint volt, és akkor még ott van a munkadíj is. Általában a romák szoktak ilyen sírhelyeket emeltetni, a gránit pedig nagyon népszerű, hiszen akár száz évig is megőrzi a csillogását, időjárásálló, már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták. Az oszlopok tetején lévő feltehetően bronz szobrokkal együtt több tízmillió forintba kerülhetett az emlékhely emelése, gyönyörű munka, büszkék lehetnek rá" - mondta a Blikknek egy a neve elhallgatását kérő sírköves.

Kis Grófo nem akart nyilatkozni arról, mennyibe került a sírhely, azt azonban elmondta, nagyon hiányzik édesapja a családnak.

"Nem szeretnék dicsekedni, így nem nyilatkoznék arról, hogy mennyibe került a kripta. Nem lehet megszokni a hiányát, óriási veszteség a mai napig. Igyekszem azokat az értékeket, azt a kultúrát továbbadni, amit ő adott nekem. Nagy felelősség a nyomdokaiba lépni, ő volt a kulcspont a családban, és mindenki felnézett rá. Most bennem látja a családom az édesapámat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.