Agyonlőttek egy emberrablót és egy nőt a rendőrök Svájcban

Forrás: Shutterstock -
emberrablás Svájc rendőrség lövés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A svájci Zürich közelében a rendőrök egy szerda esti akcióban lelőttek egy ellenállást tanúsító, fegyveres német emberrablót és egy vele lévő nőt - közölte a rendőrség.

A 38 éves német állampolgárt, akit a rendőrség korábban nem ismert, március 31-e óta körözték a hatóságok, mert Zürich kantonban elrabolt egy férfit.

A rendőrség megtalálta a gyanúsítottat Wallisellenben, az alpesi ország pénzügyi fővárosától nem messze fekvő egyik településen. Elfogásához egy különleges egységet vetettek be, mert tudták róla, hogy van lőfegyvere.

Forrás: Shutterstock

Az egység nem sokkal este nyolc óra után megpróbálta őrizetbe venni a férfit, de ő fegyvert rántott és lőni kezdett. Válaszul a rendőrök halálosan megsebesítették: a mentők gyors beavatkozása ellenére a helyszínen meghalt. Valószínűleg a tűzpárbajban találták el a nőt is, aki szintén életét vesztette.

A rendőrség további vizsgálatot indított, amelyet egy zürichi ügyész vezet.

Svájcban ritkák a fegyveres támadások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.