Orosz-ukrán háború: 13 éves kamaszfiút lőttek arcon a katonák

Forrás: Shutterstock -
Ukrajna Orosz-ukrán háború kamaszfiú menekültek lövés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 13 éves Vova február 26-án autóba ült és családjával közösen próbált elmenekülni Kijevből. Az autójukat azonban lőni kezdték, amelynek következtében a kamaszfiút öt lövés érte: az arcán, a hátán és a lábán találták el.

A 13 éves Vova február 26-án, az orosz-ukrán háború harmadik napján édesapjával, Oleksandrrel, édesanyjával, Natalyával, apja unokatestvérével, valamint annak két kisgyermekével próbálta elhagyni Kijevet, azonban az autójukra lőni kezdték a katonák. A zsúfolt Ladát rengetegszer eltalálták, Vovát összesen öt lövés érte: az arcán, a hátán és a lábán találták el.

Öt beavatkozásra volt szüksége, miután kórházba szállították.

"Egy kisebb csésze is belefért volna a hátán lévő lyukba"

– mesélte a kisfiú édesanyja a Daily Mailnek.

Az asszonyt tíz-tizenegy golyó találta el, ám létfontosságú szervet szerencsére egyik lövés sem ért.

Az orvosok szerint a 13 éves fiú soha nem fog teljesen felépülni a bal lábát ért súlyos sérülések miatt. A lövöldözésben 43 éves édesapja, valamint a férfi unokatestvérének hatéves kisfia azonban életét vesztette.

Ma értesültünk a hírről, hogy Mariupolban orosz bombatámadás ért egy művészeti iskolát, ahová korábban 400-an menekültek a harcok elől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.